KAS 2019-03

TEELT &GEWAS P44. LESS IS MORE Het aantal kleine huishoudens neemt rap toe en dat heeft consequenties voor het gemiddelde eetpatroon. Kleinere porties zijn gewenst, mede uit oogpunt van voedselverspilling. Re- tailers en producenten spelen op die trend in… P48. KOKOS MAAKT OPMARS Toen hij solliciteerde op een logistieke functie bij kokossubstraatproducent Dutch Plantin, kende hij kokos vooral van de bekende Bounty-reep. Nu, 13 jaar later, weet technisch directeur Koen van den Hurk bijna alles over kokos, dat als voedingsbodem in de glastuinbouw een sterke opmars maakt… P52. ‘BEMESTING’ VROEG OP AGENDA BIJ LANS In Dinteloord verrees vorig jaar een compleet nieuw kassencomplex van tomatenkwekerij Lans. Bij het ontwerp en de bouw is nadrukkelijk rekening gehouden met de verdere uitbreiding. Zo ook bij de inrichting van de meststoffenopslag- en toevoer… IN TEELT & GEWAS 43 K A S M A G A Z I N E - 2 0 1 9 - 0 3

RkJQdWJsaXNoZXIy MzczMDM=